Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Επίσκεψη στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α.

Οι μαθητές μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές πραγματοποίησαν επίσκεψη (ευτυχώς μας άφησαν να φύγουμε) στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. όπου έγινε συζήτηση με δύο ψυχολόγους της κλινικής την κυρία Αδάμ Άννα, σχολική ψυχολόγο, και την κυρία Φωτιάδου, κλινική ψυχολόγο, σχετικά με τον εθισμό στο Διαδίκτυο.

Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να γίνει μία συζήτηση όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα με ανθρώπους που ξέρουν πότε αλλά και πού μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον όρο. Επισημάνθηκε ότι σήμερα χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των περιπτώσεων καταχρηστικά, ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ που το κάνουν με μεγάλη ευκολία στην προσπάθειά τους να δραματοποιήσουν περιστατικά στα οποία εμπλέκεται η χρήση του Διαδικτύου. Σε αυτό ευθύνεται και το γεγονός ότι υπάρχει η τάση από τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν αρνητικά νέες συνήθειες και τρόπους επικοινωνίας
που δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Σημειώθηκε επίσης από τις ψυχολόγους ότι στα περιστατικά που απασχόλησαν τη δημοσιότητα το πραγματικό πρόβλημα δεν βρίσκεται στην υπερβολική χρήση του Διαδίκτυου αλλά σε άλλα σημαντικότερα προβλήματα που οδήγησαν σε αυτήν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν είχαν κανένα περιστατικό εθισμού στο Διαδίκτυο κατά τη χρονιά που πέρασε.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια: